CALL CENTER | +40756114336
Autospeciala paramedicala Can-Am 1000 XT livrata catre Bihor

Echipa noastra va prezinta autospeciala de interventii paramedicale Can-Am Commander 1000 XT livrata,  in cursul lunii decembrie, catre Bihor.

CAN-AM COMMANDER XT este un UTV mobil pentru intervenție rapidă, conceput ca autovehicul paramedical, echipat standard cu echipament tehnic si medical de salvare cat si targa pentru accidentati, fiind construit după normele și standardele in vigoare.

Vehiculul tip UTV marca BRP  mai este dotat cu o bară stabilizatoare ce ajută la păstrarea controlului în luarea agresivă a curbelor, cu cauciucuri performante şi în acelaşi timp cu o greutate mică, un bord digital de ultimă generaţie şi bare laterale care ajută la alunecarea vehiculului pe lângă copaci sau stânci pe traseele strâmte. Scaunele sunt foarte confortabile, având în același timp o poziție mai ridicată pentru a mări vizibilitatea traseului din față, iar rotile pot fi inlocuite cu senile pentru zonele inzapezite si greu accesibile.

Autospeciala echipata pentru interventii paramedicale este potrivita pentru a asigura transportul rapid si in siguranta, pe drumuri neamenajate, in conditii de iarna , a minim trei persoane : sofer, personal medical si ranit in pozitie orizontala. Vehiculul utilitar de teren cu capacitate marita de trecere este prevazut cu o targa detasabila amplasata in spate si permite accesul cu uşurinţa la victimă, prinderea in siguranţă si protecţia acesteia.

Targa este realizata  dintr-o structura metalica ultra rezistentă din aluminiu dur, pe care este fixata  carcasa , constituindu-se intr-un sistem foarte ușor si versatil de transport al accidentaților pentru toate tipurile de teren. Carcasa(cochilia) din plastic este foarte  rezistenta la șocuri, abraziune, zgârieturi și cu bune proprietăți de alunecare. Sistemul de fixare al accidentatului este realizat cu patru chingi confecționate din materiale foarte rezistente si prevăzute cu sistem rapid de închidere –deschidere .

Salteaua victimei este lavabila, realizata din material ultrarezistent  si are in interior  compartimente  ce asigura o distribuția adecvata a granulelor ce asigura rigidizarea saltelei.  

Sacul de protectie al accidentatului/victimei este realizat din material ultrarezistent mecanic, la vant si intemperii, forma ergonomica , corespunzatoare majoritatii tipurilor de targi. Are inchidere cu fermoare si Velcro si prevazut cu orificii special pentru perfuzie sau flotoare acvatice, greutate redusa si pliere compacta pentru transport si depozitare.

Vehiculul paramedical are o caroserie deschisa, dotat cu un cadru de protectie din otel care protejeaza ocupantii in caz de rasturnare accidentala.